Kako sad to objasniti?
Simpatičan si, čak bi se moglo reći da si i zgodan jedan vuk, a ljubavi niotkuda? Oni mali čupavi zečevi se vole, oni ogromni grubi rogove ne smetaju srnama da vole svoje srndaće, a i ptičice su našle načina da se ljube po granama iako se sigurno pokoji put bocnu tim svojim kljunovima. Kako to da jedan vuk – simpatičan i zgodan, rekli smo – nikako da nađe ljubav?

vukkojijetrazioljubav-photo-1
A kako to inače biva kada ti nije jasno zbog čega nitko nije u tebe zaljubljen, svi oko tebe su prepuni savjeta i svi točno znaju u čemu griješiš. Ne zna naš vuk (koji se zove Vuk) što ga od toga više nervira – što svi osim njega imaju nekoga ili što svi (osim njega, očito) znaju zbog čega on nema nekoga?

Odlučio čvrsto jednoga dana Vuk da će taj dan biti dan kada će pronaći svoju vučicu, a kako bi krenuo u potragu dobro pripremljen, prihvatit će savjete svojih šumskih prijatelja. Oni će ga naučiti kako se ponašati uglađeno, kako biti elegantan i slatkorječiv i kako se postaviti na put ljubavnoj strijeli. Ukratko, kako postati sve ono što nisi kako bi se netko zaljubio u tebe. 🙂 Hoće li ijedan od tih savjeta pomoći našem vuku Vuku?

vukkojijetrazioljubav-photo-2

Priznajem krivnju. Ja sam svojim prijateljima bila i Debeli Lujo i Mudra Sova, dijeleći savjete o tome kako privući i zadržati ljubav u svom životu. Ne znam zbog čega su mi svi vjerovali. Valjda zato što pogledaju kako izgledam, pa se prisjete činjenice da sam u vezi skoro već deset godina, pa zaključe da sigurno moram znati nekakav trik kojim se to postiže. 🙂 Nakon što sam pročitala ovu slikovnicu, zapitala sam se koliko li sam samo puta svojim savjetima živcirala svoje prijatelje vukove. 😀

vukkojijetrazioljubav-photo-3

Vuk Orianne Lallemand, čini se, ima i drugih želja osim pronalaženja ljubavi, pa se tako kod nas mogu nabaviti i slikovnice “Vuk koji je htio obići svijet” i “Vuk koji je htio biti druge boje”. I njih je, kao i ovu, oslikala Eléonore Thuillier.

Redovna cijena slikovnica je 39,90kn, ali vidjela sam da ih se na web-shopu Abrakadabra može kupiti za 35,91kn, barem sada dok ovo pišem. 🙂

BESPLATNI DODATNI MATERIJALI:

Vuk koji je tražio ljubav – Orianne Lallemand

Hvala na pažnji!

xoxoivar